DETAYLI ARAMA

Aramaİstediğiniz yurtdışı eğitim programına kolayca ulaşın.

HABERLER


EDİTÖRDEN > Neden Yurtdışında Üniversite Olmasın! 06.Temmuz.2011

Arkadaşıma gönder

Beğen / Favorilere Ekle

Merhaba Arkadaşlar,

Stresli bir üniversite yerleştirme sınavını daha atlattık, öncelikli geçmiş olsun der ve herkesin hayal ettiği üniversite ve fakülteye yerleşebilmesini en içten dileklerimle umut ederim.
 
Ülkemizdeki genç nüfusun fazla olması nedeniyle her yıl üniversite sınavlarına giren öğrenci sayımız arrtığı gibi yurtdışı üniversitelere kayıt yaptıran öğrenci sayımızın da arttığını görmekteyiz, bunun sebeplerine kısaca bakmak gerekirse;
 
Neden Yurtdışında Üniversite;

  1. Yurtdışında herkesin istek, beklenti ve bütçesine uygun üniversite seçeneği bulmak mümkündür.
  2. Yök denkliği endişeniz olmasın.
  3. Birçok ülkede, sınavsız lise sonrası direk Üniversitelere geçiş yapmak mümkündür
  4. Eğitim ücretleri ülkelere göre değişiklik göstersede yıllık 500 Euro’dan başlamaktadır ve bu rakamlar Türkiye’deki özel ve Vakıf üniversite fiyatlarıyla kıyaslanamıyacak kadar ekonomiktir.
  5. 4 yıllık YÖK denkliğindeki lisans eğitimi bazı ülkelerde 3 veya 2 yılda hızlandırılmış olarak alınabilmektedir, Yüksek lisans eğitimi de 1 yılda alınabilmektedir, bu da hayata daha hızlı atılmanızı ve daha az masrafla üniversite mezunu olmanızı sağlar.
  6. Lise 2. Sınıftan itibaren Türkiye’de OSYM sınav maratonuna ve sınav stresine girmeden yurtdışında istenilen bölüm/fakülte okunabilmektedir.
  7. Üniversite eğitiminin yurtdışında alınması demek, İngilizce gibi anadilinin konuşulduğu ülkelerde akademik eğitimle birlikte iyi ve akademik dil bilgisi de kazandırır.
  8. Üniversite hazırlık dersanelerine her yıl yüksek meblağlar ödemekten kurtulmuş olursunuz.
  9. Yurtdışı üniversite demek iş hayatı için pasaport demektir. Yani Yurtdışı üniversite ve yabancı diliniz sayesinde global iş dünyasıyla daha hızlı ve kolay bağlantılar kurabilir ve yüksek maaşla daha kolay iş bulabilirsiniz, kariyer basamaklarını daha hızlı tırmanabilirsiniz.
  10. Birçok ülke, yabancı öğrencilere eğitimleri süresince ve sonrasında oturum ve çalışma hakkı tanımaktadır, bu da sizlere yurtdışı iş tecrübesi kazanmanızı, farklı kültürleri öğrenmenizi ve çalışma hayatına adaptsyonunuzu kolaylaştırır ve yurtdışı iş bağlantıları kurmanızı sağlar.
Türkiye’nin olumsuz gerçeklerine dikkat çekmek gerekirse;

  1. Her yıl ülkemizde ortalama üniversite sınavına giren öğrenci sayısı 1.5 -2.500.000 arasındadır. 2010/11 Eylül döneminde YÖK verilerine göre Türkiye’deki üniversitelere yerleştirilen öğrenci sayısı sadece 672.000’dir. O kadar stres ve yoğun çalışmadan sonra ya açıkta kalan 1.000.000 üzerindeki genç ne yapmaktadır!
  2. Türkiye’de hazırlık dersanelerine verilen ücretler yıllık ortalama 5000 – 20.000 TL arası değişmektedir.
  3. Türkiye’deki Vakıf ve özel üniversitelerin eğitim süresi 1 yıl hazırlık, 4 yıl üniversite eğitimi toplam 5 yıl sürmektedir. Ortalama ücretlerin 15.000 TL olduğu düşünülürse ortalama 5 yılda harcanan sadece okul harç ücretleri 75.000 TL’in üzerindedir.
  4. İlköğretimden itibaren okullarımızda yabancı dil eğitiminin veriliyor olmasına rağmen eğitim sisteminin yetersiz olması nedeniyle mezuniyet öncesi veya sonrası yurtdışı dil okullarına yıllık 15.000 TL’in üzerinde para harcanmaktadır.
  5. 1 yıl hazırlık + 4 yıl üniversite ve 2 yıl mastır eğitimi düşünüldüğünde 7 yılımız akademik eğitimle geçmektedir.
  6. Ama yurtdışında 3 yıl gibi kısa bir sürede iyi bir akademik yabancı dil bilgisiyle üniversite mezunu olunabiliyor ve yukarıdaki toplam harcamalarınızın sadece 1/3 fiyatına, o zaman neden Yurtdışında Üniversite olmasın!
2011-2012 eğitim yılı için hala geç kalmış sayılmazsınız!

İngiltere, Amerika, Kanada, Avustralya, Almanya, Rusya,Çin, Letonya ve daha birçok farklı ülkede üniversite eğitimi hakkında ayrıntılı bilgi için Üniversite Rehberi bölümümüzü ziyaret edebilirsiniz.

Saygılarımla.
akreditasyonlarımız

Horizon

Üniversite Rehberi

SOSYAL BAĞLANTILARIMIZ

Bizi sosyal medyada takip edin

Tüm Hakkı Saklıdır  © 2018 | Bir Horizon Eğitim Grubu kuruluşudur.