DETAYLI ARAMA

Aramaİstediğiniz yurtdışı eğitim programına kolayca ulaşın.

HABERLER


EDİTÖRDEN > Yurtdışı eğitim 03.Mart.2010

Arkadaşıma gönder

Beğen / Favorilere Ekle

Merhaba Arkadaşlar,

21. yüzyılda başarılı olabilmenin ve dünyaya uyum sağlayabilmenin yolu, eğitimden geçmektedir bu nedenle her yıl, dünyanın dört bir yanından yüz binlerce insan, gelişmiş ülkelerin eğitim sisteminden yararlanmak, dil öğrenmek ve farklı kültürleri tanımak amacıyla seyahat etmektedir. Türkiye de bu ülkelerden birisi.

Günümüzde, birçok kişinin kariyere yönelik öncelikli çalışmalarından birisi de dil eğitimi. Artık herkes, iş bulmak ya da işini korumak için yabancı dil bilmenin önemine inanıyor. Başta AB’ye katılım süreci olmak üzere, turizm ve sanayide uluslararası ilişkilerin artması, yabancı dil bilmeyi de avantajlı hale getiriyor.   Küreselleşen ve bilgi ekonomisine giden bir dünyada rekabet, her alanda olduğu gibi iş gücü piyasasında ve bilgi işçileri arasında da her geçen gün artıyor. Mezuniyet sonrası, iş hayatıyla tanışan kişi için artık diploma yeterli olmamakla birlikte, kişide yabancı dil, özgüven, duygusal zekâ, yaratıcılık gibi yetkinlikler de aranıyor artık. Bu nedenle, Türkiye’den yurtdışına giden öğrenci sayısı her yıl artmaktadır. Bu kapsamda yurtdışı eğitim planınızı oluştururken dikkat edilmesi gereken püh noktaları aşağıdaki gibi soru cevap şeklinde inceleyelim;

Yurtdışı eğitimine karar verip harekete geçmek, oldukça karmaşık bir süreç gibi gözüküyor. Bu süreci kolaylaştırmak için yurtdışına gitmek isteyen bir kişi, sırasıyla hangi adımları atmalı, hangi kapıları çalmalı?

Öğrencinin ilk yapması gereken konu, kariyer hedeflerini belirlemesi ve bilinçli bir şekilde bu hedeflerine en uygun yurtdışı eğitim programını alabileceği okul, ülke ve şehir konularında araştırma yapması gerekmektedir.   

Öğrenciler, eğitim programlarını seçerken nelere dikkat etmeli?


Alınmak istenilen eğitimin, kısa veya uzun dönemli bir dil eğitimi mi, sertifika veya akademik bir programı mı olmalı, kurs süresince veya sonrasında mesleki staj yapmak istiyor mu, bu programı hangi dilde eğitim veren ülkede almak istiyor, ne kadarlık bir bütçem var vb. soruların cevabını oluşturması gerekiyor.

Yurtdışına gitmek isteyenler ülke seçimini nasıl yapmalı? 

Öğrenci, öncelikle katılmak istediği yurtdışı eğitim program türüne karar vermeli sonra da seçmiş olduğu bu eğitimi, kendisine en uygun hangi ülkede alabileceğini netleştirmelidir. Çünkü her ülke, beklenti ve isteklerinize göre farklılık gösterebilmektedir. Gidilmek istenilen ülkenin gelişmişlik düzeyi, ülkemize yakınlığı, kolay vize alınabilirliği, öğrencilere part-time çalışma imkânı sunması, kültür, yaşam şartları ve iklim gibi diğer etkenler de öğrencilerin ülke seçiminde etkili olabiliyor.  

Eğitim almak istenilen şehir, ne denli önemli? 

Hangi ülkeye gideceğinize karar verdiğiniz zaman, gideceğiniz şehri de özenle seçmeniz sizin yararınıza olur. Şehirlerarasında da okul ve yaşam maliyetleri büyük farklılıklar gösterebiliyor, o bölgedeki yerel halkın aksanı, gideceğiniz şehrin büyük bir yerleşim merkezi veya deniz kenarında küçük bir kasaba olması dahi sizin ortama uyum sağlayıp kısa sürede amaçlarınıza ulaşmanızda etkili olacaktır.  

Okul seçiminde dikkat edilmesi gereken kriterler neler peki?  

Okul seçimi yine okulun tanınırlılığına, sizin bütçenize, istek ve beklentilerinize, gideceğiniz ülkenin sunduğu şartlara göre değişiklik gösterecektir.   Her okulun kendine özgü bir eğitim tarzı, kalitesi ve öğrencilere eğitimleri süresince ve sonrasında sundukları değişik hizmet ve avantajları bulunmaktadır. Örneğin, belirli üniversite ve business okullarının birçok ulusal ve uluslararası firmalar ile anlaşmaları bulunuyor ve okul sonrası, öğrencilerine minimum 3 aydan başlayan maaşlı staj imkânı sunuyorlar. Bu da sizin o firmada kariyer edinmenizi veya Türkiye’ye döndüğünüzde diplomanızın sağladığı ekstra avantajlarla iş bulmanızı kolaylaştıracaktır.   Yine okulların kurs fiyatları, okulların vermiş olduğu eğitim kalitesine, tanınırlıklarına ve bulundukları bölgeye göre değişiklik göstermektedir. Bunun için size tavsiyemiz, eğitim almak istediğiniz okulu iyi bir şekilde araştırmanız olacaktır.  

Kurs başlama dönemleri ve süreleri nasıl oluyor? 

Dil okullarında, birçok okulun öğrenci kapasitesinin en yüksek olduğu dönem yaz sezonu olan Temmuz ve Ağustos aylarıdır. Eğer dil eğitiminizi yaz döneminde almak isterseniz okul kaydınızı erken tarihlerde yaptırmanız, yerinizi garanti altına almak için yararınıza olacaktır.   Okulların durgun dönemleri dediğimiz sezonlarda giderseniz, okullara daha ekonomik koşullarla kayıt yaptırabilir, sınıflarda daha az öğrenci bulunacağı için derslerden daha fazla verim alabilir ve kısa sürede başarı sağlayabilirsiniz. Ve yine bu sezonlarda, kaliteli konaklama merkezlerinde daha az ücretlerle kalınabilir.   Akademik lisans ve yükseklisans programları genellikle Eylül-Ekim ve Ocak-Şubat dönemlerinde başlamaktadır, 1 yıl önceden öğrencilerin kayıtlarını yaptırmaları sağlıklı olacaktır.   Kurs süresi, öğrencilerin katılmak istedikleri eğitim program türüne göre değişmektedir. Dil kursları için en kısa süre, iki haftadır. Almak istediğiniz kursun süresi yine sizin bütçenize, zamanınıza, istek ve beklentilerinize göre değişecektir. Eğer bütçeniz yeterliyse, size minimum 6 ay süren, haftada 20 saat ders ve çeşitli aktivitelerden oluşan kursları seçmenizi tavsiye ederiz. Böylelikle ders yoğunluğunun sizi bunaltmasına fırsat vermeden, ders sonrası boş vakitlerinizde sosyal faaliyetlerde bulunabilir veya part-time çalışabilirsiniz. 
Üniversite eğitim süresi, yine ülkeden ülkeye değişiklik gösterebilmektedir. Örneğin; İngiltere’de birçok lisans eğitimi 3 yıl, yükseklisans eğitimi de 1 yıl sürmektedir.  

Yurtdışındaki üniversitelerin temsilciliğini yapma süreci nasıl işliyor? Bu okulların sertifika ve diploma programları, akademik dönem programları hakkında doğru ve güvenilir bilgiye nasıl ulaşıyorsunuz? Müşterilerinizin ihtiyaçları olan tüm bilgileri edinmelerini nasıl sağlıyorsunuz? 

Horizon Eğitim Danışmanlığı olarak, değişik ülkelerin popüler şehirlerinde bulunan seçkin okullarını sizler için seçtik. Temsilciliğini yaptığımız bütün okulların eğitim kalitesi ve güvenirliği, bağlı oldukları ülkelerin yetkili dernek ve devlet otoriteleri tarafından tanınıp akredite edilmiştir. Ayrıca, temsil ettiğimiz okullar sık sık danışmanlarımız tarafından ziyaret edilerek, geçmiş dönemlerde gönderdiğimiz öğrencilerin sürekli fedbackleri alınıyor. Bu nedenle, öğretim kurumlarının verdikleri eğitimin ve sertifika/diploma kalitesinin kontrolünde güvenirlilik açısından hiçbir sorun yaşanmıyor.   Okulların sunmuş oldukları tüm eğitim ve hizmetleri, temsilcilik hakkını aldıktan sonra sürekli eğitimler ile danışmanlığımıza tanıtılmaktadır. Böylelikle, bizler de kurumu tanıtmakta ve gelişmeleri takip etmekte zorluklarla karşılaşmıyoruz.   Esen Kalın...

Emel Öner
Editör
Sorularınız için : emel@horizonedu.net
akreditasyonlarımız

Horizon

Üniversite Rehberi

SOSYAL BAĞLANTILARIMIZ

Bizi sosyal medyada takip edin

Tüm Hakkı Saklıdır  © 2018 | Bir Horizon Eğitim Grubu kuruluşudur.