DETAYLI ARAMA

Aramaİstediğiniz yurtdışı eğitim programına kolayca ulaşın.

İngiltere, Amerika ve Diğer Ülkelerin Dil Okulları

Çin

Ekonomik gelişmenin, eğitim üzerindeki olumlu etkileri, dünyanın birçok farklı ülkesinden öğrencilerin parlak bir gelecek için Çin’i tercih etmesini sağlıyor. 20 sene öncesine kadar 8 binden az yabancı öğrencinin bulunduğu Çin’de bu rakam şimdilerde 175 ülkeden gelen öğrencilerle 200 bini geçmiş durumda. Sadece Japonya ve Kore gibi gelişmiş ülkelerden değil, Amerika ve diğer batı ülkelerinden de ülkeye öğrenci akışı yaşanması kuşkusuz ki Çin’in ekonomide büyük söz sahibi olmasından kaynaklanıyor.

Dünya ekonomisine yön veren Çin’in sunduğu imkânlarla eğitim almak isteyen bu öğrenciler arasında Türklerin sayısı da gün geçtikçe artıyor.

Dünyanın en prestijli 500 üniversitesinden 19’u Çin’de bulunuyor. Çince eğitimini tamamlayan yabancı üniversite adayları ülkemizin aksine istedikleri bölümü herhangi bir sınava tabi tutulmaksızın seçebiliyor. Böylece, Çince eğitimini tamamlayan yabancı öğrenciler, tıp, ekonomi, uluslararası ilişkiler gibi bölümleri seçmekte özgür kalıyor. Bazı bölümlerde Çincenin yanı sıra eğitim dili olarak İngilizce de tercih edilebiliyor. Çin Hükümeti de her yıl yaklaşık 20 bin yabancı öğrenciye burs vererek katkıda bulunuyor.

Çin yabancılar için dünyanın en güvenli ülkelerden biri:
Çin, hükümetin aldığı sert tedbirler sayesinde dünyanın en güvenli ülkelerinden biridir. Çin’e gelen yabancılar ise bu kanunlar çerçevesinde özel bir güvenlik altında yaşıyorlar. Kanunlar, yabancıların mallarının ve canlarının güvenliğini sert tedbirlerle temin ediyor. Çin’de yabancılara karşı oluşturulan bu koruyucu tutum, yabancılar için çoğu ülkeden daha rahat bir ortam sağlıyor.

Eğitim Ücretleri:
Üniversite           : 1500 $ - 3100 $/ yıl
Yaşam                  : 150 $ - 300 $ /ay
Konaklama          : 450$ - 1500 $ /yıl

Sosyal Olanaklar:
Üniversitelerin çoğunluğunun her türlü imkana sahip kampüsleri ve yurtları bulunmaktadır. Öğrenci birlikleri üniversite yönetiminde etkin yer almakta ve üye öğrencilerin eğitim dışındaki sosyal aktivitelerinde önemli rol oynamaktadırlar.

Her üniversitenin zengin kaynaklara sahip kütüphaneleri bulunmaktadır. Her üniversite ayrıca hızlı internet ve son model bilgisayarlarıyla bilgisayar servisi sunmakta, öğrenciler kendilerine kayıtta verilen kütüphane kartı ve bilgisayar şifresiyle bu imkanlardan genelde 24 saat güvenle faydalanabilmektedirler.

Akademik Takvim:
Üniversitelerde öğrenim yılı, Eylül ayı başlarında başlar. Eylül döneminde işlemlerinin yetiştiremeyenler Mart ayındaki ara dönemdede kayıt yaptırabilirler. İstenilen dönemde eğitime başlayabilmek için en az bir ay önce kayıt işlemlerinin yapılmış olması gerekmektedir. Bununla birlikte derslere devamiyet şarttır.

YÖK  Denklik:
Tüm üniversitelerimizin YÖK denkliği bulunmaktadır! Yurtdışındaki bir üniversiteden mezun olduğunuzda alacagınız diplomanın YÖK denkliğinin olması için, o üniversitenin YÖK tarafından onaylı bir okul olması gerekir. Hangi üniversitelerin denk olup olmadığını YÖK’ün denklik biriminden öğrenmek mümkündür.

DÜNYA ÇİNCE ÖĞRENİYOR
Son yılların en gözde dili olan Çince, dünya üzerinde her beş kişiden biri tarafından konuşulan bir dildir. Bunun yanı sıra ekonomik ilişkiler çerçevesinde, işverenler için tüm iş alanlarında öncelikli tercih edilme sebebi.  Bu yönleri ile Çince hayata atılacak öğrenciler için kariyer planlamasında en önemli yapıtaşlarından biridir.

Çince öğrenmek zor gibi görünse de Çin’de yaşayan ve bu dilin doğduğu topraklarda eğitim alma imkânı bulanlar, dil eğitiminin püf noktalarını ve teknik şartlarını yerine getirerek 1 sene gibi kısa bir sürede dile hâkim oluyor. Dil yeterlilik sınavını bir sene içerisinde başarıyla geçen öğrencilerin varlığı ise bu gerçeğin bir ispatı. Çince’yi öğrenen yabancı öğrenciler, üniversitedeki ikinci dil imkânından yararlanarak eğitim sürelerini Çince ve İngilizce’yi öğrenmiş olarak tamamlıyorlar.

Günümüzde Çince’yi bilmek ve Çin kültürünü tanımak işverenler için en önemli artılardan biri. Çince öğrenerek ülkesine dönen Türk öğrenciler, özellikle ekonomik çevrelerde yarışa bir değil yüzlerce adım önde başlıyor. Çin’de kalmayı tercih edenler için de sürekli gelişen ekonominin içerisinde iş ve kariyer fırsatı yakalamak çok kolay.

Neden ÇİN?
 »  Türkiye’de ve dünyada çok az bilinen bir yabancı dili bilme fırsatı
 »  Dünyanın ekonomisini yönlendiren ülkenin dilini bilme
 »  Üniversite sınavına girmeksizin arzu edilen bölümde okuyabilme
 »  Çok çeşitli ülkelerden gelen öğrencilerle öğrenim görme fırsatı
 »  Dünyanın suç oranı en düşük olan ülkelerinden biri
 »  Çok ucuza kaliteli eğitim
 »  Yüksek hayat standardında ucuza yaşam
»  Mezuniyet sonrası Çin’le iş yapan büyük Türk firmalarının yanısıra büyük yabancı   şirketlerde iş bulma olanağı.

 

Çin Dil Okulları Fiyat Listesi

Şehir Listesi

akreditasyonlarımız
Horizon

Üniversite Rehberi

SOSYAL BAĞLANTILARIMIZ

Bizi sosyal medyada takip edin

Tüm Hakkı Saklıdır  © 2018 | Bir Horizon Eğitim Grubu kuruluşudur.