DETAYLI ARAMA

Aramaİstediğiniz yurtdışı eğitim programına kolayca ulaşın.

LİSANS VE YÜKSEK LİSANS


İngiltere'deki Üniversiteler

   
 
 
   
     
   

     

   
     
     
     
İngiltere'deki diğer Üniversitelerle ilgili bilgi almak ve kayıt süreci detayları için hemen tıklayın.





İngiltere'de Üniversite Eğitimi Hakkında Genel Bilgiler

Köklü ve dinamik bir eğitim sistemine sahip olan İngiltere’de üniversite ve yüksekokullar, verdikleri eğitimin kalitesi ile ün yapmış ve saygınlık kazanmıştır. Bu kurumların verdikleri dereceler tüm dünyada tanınmaktadır. İngiltere’deki üniversitelerden alınan diplomalar iş yaşamında başarının kapısını açan anahtarlardır. İngiltere’de yüksek standarda sahip bir eğitim aldığınız için, diplomanız işverene, konunuza vakıf olduğunuzun ve bu konu hakkında öğrenim görebilecek kadar iyi düzeyde İngilizce bildiğinizin garantisini verir.

İngiltere’deki üniversiteler, bireysel tercih ve ihtiyaçlarınıza mutlaka cevap verecek çok çeşitli programlar sunmaktadır. Size ne düşüneceğinizi değil nasıl düşünmeniz gerektiğini gösterecektir. Ayrıca sınıflarda alacağınız derslerin yanı sıra daha küçük gruplarda fikir alış verişi yapabilme şansınız olacaktır. İngiltere, Avrupa’ya açılan kapıdır. Gerek İngiltere içerisinde gerek Avrupa’ya seyahat çok kolaydır. Böylece sadece İngiltere’deki değil aynı zamanda Avrupa’daki yaşam hakkında da bilgi sahibi olabilirsiniz. Türkiye’den sadece 3.5 saat uzaklıktasınız! İngiltere yıllardır her ırktan, dinden ve renkten insanları karşılamaya alışıktır. Bu kültür harmanı içinde yer alarak kendinizi geliştirme imkanınız olur. İngiltere’deki üniversitelere başvuru işlemleri kolaydır ve kota sistemi yoktur.

İngiltere’deki üniversite programları diğer ülkelere göre daha kısa sürelidir ve ücretleri kıyaslanabilir düzeydedir. Örneğin İngiltere’de bir lisans programında bir yıllık eğitim almanın masrafı, A.B.D.’deki bir özel üniversiteden % 11 daha düşüktür. En önemlisi, İngiltere’de üniversite eğitiminin 3 ve master eğitiminin 1 yıl sürmesi, sizlerin daha kısa sürede ve az para harcayarak eğitiminizi bitirmenizi ve 1 yıl öncesinden iş hayatına girip para kazanmanızı sağlar. İngiltere’de yüksek öğrenim kurumlarındaki öğrenci dernekleri çok çeşitli faaliyetler düzenler. Spor ve sosyal faaliyetlere ek olarak oldukça geniş ve farklı alanda faaliyette bulunan bu toplulukların mevcut olması, sizi benzeri ilgi alanlarını ya da etnik kökeni paylaşan öğrencilerle biraraya getirir. İngiltere’deki okullar uluslararası öğrencilere eğitim süreleri boyunca her konuda destek olur. Bu sayede öğrenciler programları süresince İngiltere’de olmaktan zevk alırlar ve derslerinde verimli ve başarılı olurlar.

İngiltere’nin köklü ve dinamik bir eğitim sistemine sahip olmasında üniversitelerin büyük rolü vardır. Her seviye de program veren bu okullar uluslararası öğrenciler için eğitimin pek çok dalında imkanlar sunmaktadır. Sundukları programların içerik ve seviyelerindeki bu çeşitlilik, öğrenci talebini arttırmakta ve bu da okulların sürekli kendilerini geliştirmelerini sağlamaktadır.


Lisans Kabul Şartları;

Türk ve İngiliz eğitim sistemi farklı olduğundan, Türk lise diploması İngiltere’deki 3 yıllık üniversite eğitiminin ilk yılına kabul için genellikle yeterli görülmemekle birlikte, her öğrenci bireysel olarak değerlendirilmektedir. Kimi zaman yabancı dilde eğitim veren bir liseden iyi dereceli bir diploma, üniversitenin ilk yılına başlamak için kabul edilebilmektedir. Ayrıca öğrenciler Türkiye’de A level, IB, Abitur, French Bakelorya gibi eğitimler almışlar ise üniversitenin ilk yılına kabul edilebilmektedirler.

  • İngiliz yüksek öğrenim kurumlarından birinde bir yıllık hazırlık kursunu (Foundation Course) tamamlayanlar lisans derecesine kabul edilebilirler. Bu kurslar ya üniversiteler bünyesinde ya da işbirliği içinde oldukları kolejler tarafından verilir. Alınan dersler, İngilizce gelişimini sağlamanın yanı sıra üniversitede okutulacak konulardan oluşur.
  • Üniversiteler değerlendirmelerinde; İngilizce yeterlilik ve lise notlarının (transkript) yanı sıra öğrencilerin hocalarından almış oldukları referans mektupları ve öğrencilerin “UCAS” formunda yazmış oldukları kompozisyonlarda belirleyici rol oynamaktadır.
  • Bütün üniversitelerde genel olarak "A Level’’ sınav dereceleri temel alınmaktadır. "A Level’a eşdeğer kabul edilen IB, Abitur veya Fransız Bakelorya’sının sınav sonuçları da kabul edilir.
  • İngiltere’de üniversite seviyesinde eğitim görmek ve sosyal yaşamınızı en iyi şekilde sürdürebilmek için belirli bir seviyede İngilizce bilmek gereklidir. İngiltere’deki yüksek öğretim kurumları öğrencilerin kabulü için IELTS (genelde 6)) sınav sonuçlarını temel alırlar. 


Lisans Başvurusu

  • Oxford ve Cambridge Üniversiteleri’nin tüm programları ile diğer üniversitelerin tıp, diş hekimliği, veterinerlik programları için son başvuru tarihi 15 Ekim’dir. Bu belirtilenlerin dışında kalanların başvuruları bir yıl öncesinden başlar ve 1 Eylül - 30 Haziran tarihleri arasında yapılır. Gecikmiş başvurular Haziran sonu - Ağustos sonu itibari ile de kabul edilebilinir (Clearing). Tavsiyemiz başvurularınızı mümkün olan en erken zamanda yapmanızdır. Detaylar için ofisimizi ziyaret etmenizi öneririz.
  • İngiliz Üniversitelerine başvuruda uzman eğitim danışmanlarımız UCAS (Universities and Colleges Admissions Service) formnu sizler için doldurmaktadır. Formda en fazla beş üniversite / bölüm tercihi belirtilebilir.
  • Başvurunuz kuruma ulaştıktan sonra, başvurduğunuz programa kabulünüz iki teklif çerçevesinde gerçekleşir.
  1. *Şartsız kabul: Öğrenciler akademik ve İngilizce yeterliliği incelendikten sonra, yeterli görüldükleri taktirde şartsız kabule hak kazanırlar.
  2. Şartlı kabul: Öğrencilerin akademik ve İngilizce yeterliliği saptanamadığı durumlarda (halen eğitimini sürdürüyor olmak, İngilizce yeterlilik sınavı sonucunu henüz almamış olmak vb.) şartlı kabul verilir.


Lisans Kabul Koşulları

Öğrenci kabul koşulları üniversite ve bölümlere göre farklılık göstermektedir. Başvuru esnasında öğrencilerin temin etmesi gereken belgeler;
  • İyi derece bir lise diploması (ortalama 3.5 - 4.0 / 5.0) veya A Level ,Abitur, Fransız , IB ya da Matura, gibi uluslar arası sınav sonuçları
  • İngilizce dil seviyesini gösteren IELTS ( 6.0 - 6.5) sınav sonucu
  • Bir akademik referans
Üniversite başvuruları UCAS aracılığıyla 12. sınıfın başında yapılır ve her öğrenci bireysel olarak değerlendirilir.


Yüksek Lisans Başvurusu

Yükseklisans başlangıç dönemleri üniversitelere göre değişmekte olup; Eylül – Ekim ve Ocak – Şubat dönemlerinde olur. Kolej mastır programlarına ise genelde Ocak, Nisan, Haziran/Temmuz ve Eylül/Ekim dönemlerinde başlamak mümkündür.

Başvurular üniversiteler tarafından bireysel olarak değerlendirilir ve bazı üniversitelerin belirledikleri bir son başvuru tarihi vardır. Bu tarihler kurumların prospektüslerinde belirtilir, fakat genelde master programına başlamayı düşündüğünüz tarihten bir yil önce başvurular başlar. Başvurunuz üniversitelere ulaştıktan sonra genellikle 4-8 hafta içinde cevap gönderilir.


Yüksek lisans Kabul Koşulları

Mezun olduğunuz bölümden aldığınız derslerin mastır programına uygunluğu üniversitelere göre değişmektedir.

  1. Lisans Diploması
  2. Üniversitedeki notlarınızın dökümü (transkript)
  3. İngilizce yeterlilik IELTS’den minimum 6.0/6.5 istemektedirler.
  4. 2 adet akademik referans 
  5. Varsa iş deneyimi ve stajları gösteren CV
  6. Niyet Mektubu
Amerika’daki Üniversiteler

   
     
     
 
     
     
 

   
Amerika'daki diğer Üniversitelerle ilgili bilgi almak ve kayıt süreci detayları için hemen tıklayın.



 
Amerikan Eğitim Sistemi’nin temel taşları ezbere dayanmayan, araştırmacı, kendine güvenli bireyler yetiştirmektir. Bu nedenle de günlük ders saatleri ülkemize göre daha azdır ve sosyal aktivitelere olanak sağlar. Bu nedenle de Amerika’da Lisans Eğitimi almak isteyen yabancı öğrencilerin sayısı gün geçtikçe artmaktadır.
 
ABD’de 4000’den fazla yüksek öğrenim kurumu bulunmaktadır. Bunlardan 210’dan fazlası 4 yıllık ve 1500’den fazlası ise 2 yıllıktır. Yüksek öğrenim kurumları idare bakımından özel okullar ve devlet okulları olarak ayrılabilir. Eğitimin kalitesi ve verilen diplomaların geçerliliği açısından özel okullarla devlet okulları arasında hiçbir fark yoktur. Önemli olan okulun onaylı olmasıdır. Hem özel hem de devlet okullarında öğrenim paralıdır. Ancak devlet desteğinden yararlanmaları sebebiyle devlet okullarının ücretleri özel okullara göre daha düşüktür. Öte yanan devlet okulları özel okullara göre öğrenci mevcudu bakımından daha kalabalıktır.
 
a- Devlet Üniversitesi veya Özel Üniversite
İster devlet üniversitesi isterse özel üniversite olsun alacağınız diploma aynıdır. Devlet üniversiteleri, özel üniversitelere göre daha ekonomiktir. Özellikle de üniversiteyle aynı eyalette yaşayan öğrenciler için. Ancak bazı öğrencilerimiz özel okulların devlet okullarından daha kötü olduğu düşüncesinde olmaktadır. Bu görüş Amerika için geçerli değildir. Çünkü dünyanın en iyi üniversiteleri arasındaki Stanford University, Princeton University, Yale University vb. Özel üniversitelerdir.

b- Kolejler – Üniversiteler - Enstitüler
Amerika’da Lisans ve Yüksek Lisans eğitimlerini alacağınız kurumlar Colleges, Universities ya da Institutes olabilir. Sanılanın aksine hepsi aynı dereceyi size kazandıracaktır. Kısacası College mezunu da olsanız 4 yıllık lisans diplomasına sahip olabilirsiniz, Institute mezunu da olsanız aynı 4 yıllık lisans diplomasına sahip olabilirsiniz.
 
Colleges: (Kolejler) Amerika’da kolej terimi yüksek öğrenim kuruluşu anlamındadır. Colleges genellikle daha az sayıda öğrenciye sahip okullardır. Çoğunlukla sadece önlisans ve lisans eğitimi verir. Küçük olması nedeniyle öğrencilerin öğretim görevlileriyle ilişkileri daha kolaydır. Örnek: Dartmouth College, Boston College, Amherst College, Swathmore College, Babson College gibi. Amerika’da ayrıca 2 yıllık meslek yüksekokulu anlamına gelen Community College terimi de vardır. Ancak bu iki kavramı karıştırmamak gereklidir. Community College’larla ilgili detaylı bilgi için tıklayınız.
 
Universities: (Üniversiteler) Universities genellikle şehir merkezlerine yakındır ve öğrenci sayısı yüksektir. Ön lisans, Lisans, Master ve Doktora programları sunarlar. Araştırma olanakları oldukça iyidir. Örnek: Harvard University, Princeton University, Stanford University, Cornell University gibi.
 
Institutes: (Teknoloji Enstitüleri) Institutes genellikle belli branşlarda uzmanlaşırlar. Institutes of Fashion, Institutes of Technology, Institutes of Art and Design gibi. Öğrencilerimiz Institute kelimesi gördüklerinde o okula gitmek konuunda endişeli yaklaşabilmektedir. Ama dünyanın en bilinen ve saygın üniversitelerinden biri olan MIT (Massachusetts Institute of Technology) de bir Teknoloji Enstitüsüdür. Diğer örnekler: California Institute of Technology (CalTech)Georgia Institute of Technology (Gatech) vb.
 
Community Colleges, Junior Colleges, Technical Institutes): Community Coleges iki yıllık ön lisans programı veren okullardır. Diplomanızı aldıktan sonra çalışmaya başlayabileceğiniz gibi 4 yıllık bir üniversite programının 3. ve 4. sınıflarını okuyarak da lisans diplomasına sahip olabilirsiniz. Comunity Colleges detay sayfası için tıklayın.
 
Amerika’da yıllık ortalama üniversite eğitim maliyeti 10.000 USD 40.000 USD arasıdır (Fiyatlar bir yıllıktır. Konaklama ve yemekler dahildir. Amerika’da lisans eğitimi genellikle 4 yıldır). Bu masraflardan Okul ücretleri, harçlar, konaklama (yurtta kalıyorsanız), yemekler ve sağlık sigortası direkt olarak okula ödenmektedir.
 
Okullar tüm bu ücretleri toplayarak tahmini toplam masraf (Estimated Total Cost) dedikleri bir rakam belirler ve burs başvurunuz yoksa tahmini belirledikleri bu toplam rakamı gösteren bir banka mektubu isterler. Okulların istemiş oldukları bu mektup mecburi bir mektuptur. Bu mektup teminat mektubu anlamına gelmez. Gerekli prosedürü tamamlamak için gerekli olan bir evraktır. Bu banka mektubu ellerine ulaştığında vize için gerekli formların hazırlanmasına başlarlar. Bu toplam rakam ailenin kafasını karıştırır çünkü okulun web sitesinde gördükleri okul ve konaklama ücretleri farklı olmaktadır. Okulların net toplam rakam belirleyebilmeleri ancak öğrencinin alacağı dersler, kalacağı yurt, almak istediği yemek planı vs detaylar belli olduktan sonra belirlenebilir.

Lisans Programlarına Başvuru Evrakları:
•Lise Diploması
•Transkript
•TOEFL Dil yeterlilik belgesi 213 ve üzeri
•SAT sınav sonuçlarınız
•Akademik referans (2 tane)
•Niyet Mektubu
•Fotoğraf

 Yükseklisans Programlarına Başvuru Evrakları:
•Lisans Diploması
•Transkript
•TOEFL Yabancı Dil yeterlilik belgesi, 213 ve üzeri
•Akademik referans (2 tane)
•Niyet Mektubu
•Fotoğraf
•CV
•Program Türüne göre Pre-master, GMAT, GRE sonuçları da istenebilmektedir.

     
Avustralya'daki diğer Üniversitelerle ilgili bilgi almak ve kayıt süreci detayları için hemen tıklayın.

Avustralya'da eğitim yılı Kuzey yarımküreden farklı olarak Şubatta başlar. Şubat ayından Aralık ayına süren eğitim yılında birçok kurs için son başvuru tarihleri Ekim ayı içerisindedir.

Bazı üniversite ve meslek okulları ayrıca sömestir arasında da öğrenci alır. Avustralya’nın yüksekokulları ve üniversiteleri her yıl artan sayıda yabancı öğrenci kabul ediyor. Geçen yıl Avustralya'da okuyan yabancı öğrenci sayısı 130.000'i aşıyordu. Adalarda okuyan öğrencileride katarsak, bu sayı 157.000'i buluyor.

Avustralya eğitiminin sağladıkları:

  •  Yüksek standartta, uluslararası tanınan diplomalar
  •  Uygun eğitim ve yaşam masrafları (ABD ve Ingiltere'den oldukça düşüktür)
  •  Güvenli, sıcakkanlı ve enerjik bir ortam
  •  Geniş kapsamlı dil ve belli başlı bilim dallarında teknik, lisans ve yüksek lisans programları

Üniversite ve yüksekokullarımız uluslararası öğrencilerimizin ihtiyaçlarına duyarlılık gösterir:

  •  Avustralya'da bulunan kurumlar öğrencilerinin kültürel ve dini ihtiyaçlarına duyarlıdır, ve yeni ortamlarına uyum sağlamalarında destek olurlar
  •  Avustralya suç ve politik huzursuzluğun en düşük düzeyde olduğu, güvenli bir ortam sağlar
  •  Avustralya dünyanın en uyumlu çok kültürlü toplumlarından biri olup, insanlarımız sıcakkanlı, açık fikirli ve cana yakındır
  •  Öğrencilerin eğitim gördükleri süre içerisinde, çalışma olanakları da vardır. Okul dönemleri boyunca haftada 20 saat, tatillerde tam gün çalışabilirler. - Öğrenciler eğitim görmeye başlar başlamaz çalışma izni kazanmış olurlar.
  •  Avustralya kanunları yabancı öğrencilere sunulan kursların yüksek standartta olmasını temin eder ve kurs ücretlerini garanti altında tutar. Yabancı öğrencilere yönelik kursların mutlaka onaylı ve kayıtlı olmaları gerekmektedir.

Avustralya üniversitelerinin, meslek okullarının ve diğer okulların en önemli özelliklerinden biri araştırma konusunda ulaşılan yüksek standart ve çeşitliliktir. Çoğu üniversitelerde görevli olan Avustralyalı araştırmacılar 1989 - 1994 yılları arasında tüm dünyada yayınlanan bilimsel araştırmalarının %2.5'uğuna imza atmışlardır. Avustralya nüfusunun sadece 19 milyon olduğunu düşünürseniz, bu çok önemli bir başarıdır.

Avustralya'nın madencilik, zıraat, güneş enerjisi, fotonik, bioteknoloji, aviyonik ve çevre teknolojisi gibi çeşitli alanlardaki uzmanlığı ise dünyaca kabul edilmektedir.
Avustralya uluslararası öğrencilere kaliteli bir öğrenim sağlama konusunda eskiye dayanan, gelişmiş bir geleneğe sahiptir.

Avustralya'da aldığınız diploma size hayatınızda o bir adım öncülüğü verecektir. Modern özellikler ve tüm teknolojik yeniliklerle donanmış kampüsler Avustralya'da okuduğunuz süreci unutulmaz bir tecrübeye dönüştürecektir.

Başvuru Şartları

  •  Avustralya'da belirli bir akademik başvuru şartı yoktur, her okul veya üniversite aradığı standartı kendisi açıklar.
  •  Avustralya'daki okullar sizin almış olduğunuz eğitimin seviye ve içeriğini incelerler. Bunun için tamamlamış olduğunuz eğitim süresince aldığınız ders ve notları (transkriptleri) tasdikli olarak ibraz etmeniz gerekir. Bazı üniversiteler ise belirli derslerin başarı ile tamamlanmış olmalarını bekler.
  •  Avustralya'daki 12 yıla karşın Türkiye'de eğitim sürecinin 11 yıl olması nedeniyle, üniversiteye başlamadan önce bir hazırlık yılı tamamlamanız gerekecektir.
  •  Birçok MBA (işletme yüksek lisans) programı ise, programa katılım şartı olarak en az birkaç yıllık profesyonel deneyim öngörmektedir.
  •  Gerekli en az İngilizce seviyesi IELTS 6.0, TOEFL 550, TWE 4.5
  •  Hazırlık Yılı: Hazırlık yılı yabancı öğrencilere kendi ülkelerinde gördükleri öğrenimden Avustralya'daki üniversite öğrenimine pürüzsüz geçişleri için gerekli bilgi ve becerileri sağlamaya yöneliktir. Hazırlık yılının içerikleri dallara ayrılmıştır, örneğin işletme veya fen gibi. Size hazırlık yılı öneren üniversiteler daha sonra gireceğiniz bölümde geçici bir yer ayırırlar.
     


Fransa, tüm dünyadan 150.000’ den fazla öğrencinin yüksek eğitim için gittiği merkezlerden biridir. Fransız ve yabancı öğrencilere eşit haklar sunulması, devlet okullarının ücretli olmaması, eğitim süresi boyunca çalışma hakkı verilmesi, öğrencilere kira yardımı yapılması, uluslararasına açık, iş dünyası ve araştırmaya dönük eğitim sistemi, Fransız üniversiteleri tarafından verilen diplomaların YÖK tarafindan tanınması öğrencilerin Fransa’yı tercih etmelerinde en büyük nedenlerden bazılarıdır.

Fransa tarihi havası ve eşsiz coğrafyası ile olduğu kadar ulaşım ve sağlık hizmetleri açısından da çok iyi imkanlar sunan bir ülkedir. Aynı zamanda da oldukça güvenli ve hoşgörülü bir toplumsal yapısı vardır. 
 
Fransa hükümeti eğitime kaynaklarının önemli bir kısmını aktarmaktadır. Üniversite ve yüksek okullarda eğitim gören, hangi milletten olursa olsun, her öğrencinin öğrenim masraflarının bir kısmını devlet üstlenmektedir. Bundan dolayı Fransa'da öğrenciler, eğitim hayatları boyunca göreceli olarak diğer ülkelerdeki öğrencilere göre daha rahat etmekte olup yapılan çok sayıda sportif, turistik ya da kültürel etkinliklerden oldukça makul ücretlerle faydalanmaktadırlar. 
 
Fransız üniversitelerinde 2,4 milyon kayıtlı öğrenci bulunmakta olup bunların aşağı yukarı % 10'unu dünyanın çeşitli yerlerinden gelen uluslararası öğrenciler oluşturmaktadır. Fransa, dünyada en çok yabancı öğrenci ağırlayan ülkeler arasında 3. sırada yer alıyor.

Fransız Eğitim Sistemi

Fransa’da üniversiteler, Grandes Ecoles (Yüksek Enstitüler, mühendislik, ticaret, işletme okulları) ve özel okul ve enstituler (sanat, mimarlık, sağlık vs.)  olmak üzere 3 farklı eğitim kurumu bulunmaktadır.
 
Üniversitelerde eğitim üç seviyede düzenlenir:

Lisans : (3 yıl eğitim) altı yarıyıl olarak düzenlenir ve 180 ECTS kredisi alınması suretiyle tamamlanır.

Master : (5 yıl eğitim) 4 yarıyılda 120 ECTS kredisiyle tamamlanır. Dört yarıyıl tamamlandığında öğrenciler iki yol seçebilirler. Biri, "bilim uzmanlığı" master programı (eski DEA) olup genel olarak doktora yapmak isteyen öğrencilere hitap eder. Diğeri ise "mesleki" master programı (eski DESS) olup öğrencileri aktif meslek yaşamına hazırlar.

Daha önce almış oldukları üniversite öğrenimlerine göre, bir veya iki yıllık uzmanlaşma eğitimi görmek isteyen yabancı öğrenciler doğrudan doğruya Master sınıflarına kabul edilebilirler.

Doktora: (8 yıl eğitim) 6 yarıyıl olarak düzenlenir ve 180 ECTS kredisiyle tamamlanır.

Fransa'da Eğitim Ücretleri:

Öğrenciler üniversiteler için sadece 175 ile 550 Euro arasında değişen yıllık bir eğitim harcı ödemektedirler. Özel okullar ve « Grands Ecoles » ler için de ücretler 300 ile 15.000 avro arasında değişmektedir.
Fransa’da günlük yaşam için gerekli aylık bütçe 700 ile 1000 Euro civarındadır. Bu bütçenin altında bir parayla normal bir yaşam sürmek ve Fransa’daki öğrenciliğinizi dolu dolu yaşamak için güçlüklerle karşılaşabilirsiniz.

Lisans Giriş Koşulları
Fransa’da üniversite eğitimine başlamak için yabancı öğrenciler yerli öğrencilerden farklı değerlendirilmez. Başvuru için son tarih 31 Ocak’tır, genellikle sonuçlar Haziran ayında duyurulur. 
Elbette Fransa’da üniversite eğitimine başlamanız için iyi düzeyde Fransızca bilmeniz gerekir. Bunu kanıtlamak için DELF/DALF ve ya TCF-DAP sınavlarını almanız gerekmektedir. Fransa’da ingilizce eğitim veren sınırlı sayıda kurum vardır ve bunlarında bir çoğu orta seviyede Fransızca bilgisi istemektedir.   
Fransa da üniversite adaylarının öğrenim görmek istedikleri bölüme öncelikle kendi ülkesinde yerleşme hakkını elde etmiş olması şartını aramaktadır. Bunun için  adaylar LGS-LYS’ye girip tercih yaparak istedikleri bölüme yerleşme hakkını elde etmeliler.Öğrencinin kazandığı ülkeye kayıt yaptırması zorunlu değildir, ancak Fransa’daki bir üniversitiye kabul edilmesi durumunda, Eylül ayında gerçekleştireceği kesin kaydı sırasında kendisinden Türkiye’de aynı bölüme yerleştirildiğini gösteren belge, yani ÖSYM sınav sonuç belgesi istenebilir)Eğer uluslararas Fransız Bakaloryasına sahipseniz, okullara Turkiye’de yerleşmiş olma şartı aranmadan kayıt yaptırabilirsiniz.

Yüksek Lisans Giriş Koşulları

Fransa’da 2 yıl süren Yüksek Lisans programlarına kayıt yaptırmak için öncelikle 4 yıllık bir lisans programından mezun olmanız gerekir. Lisans eğitime başlarken olduğu gibi yüksek lisans’ta kendi ülkende yerleşme koşulu aranmamaktadır. Giriş koşulları, başvuru ve başlangıç tarihleri her üniversiteye göre değişmektedir.  Hukuk, ekonomi, işletme, yabancı diller, sanat, sosyal bilimler, master eğitimi sunulan bazı alanlardır.Bazı programlar için İngilizce eğitim sunan kurumlar da vardır. Lisans eğitimi için şart olduğu gibi yüksek lisans eğitimi için de Fransızca yeterliliğiniz ya belli sınavlarla  (DELF, DALF, TFC..) kanıtlanmalı veya başvurulan kurumun varsa yeterlilik sınavından istenen puan alınmalıdır.

KANADA’DA EĞİTİM
Kanada eğitim açısından dünyanın en uygun seçeneklerini sunan ülkelerinden biridir. Hem üniversitelerin bünyesinde bulundurduğu bölümler, hem farklı öğrenim kategorileri hem de ekonomik öğretim ve yaşam koşullarıyla bir öğrencinin isteyebileceği her özellik bu eğitim sisteminde mevcuttur. Kanada’da üniversite eğitimi almanın avantajları oldukça fazladır. 1998 yılı rakamlarına göre Kanada üniversitelerinin Lisans ve Yüksek Lisans programlarına kayıtlı 30.000’in üstünde yabancı öğrenci bulunmaktadır. Bu sayının son 2 yıl içinde daha da arttığı bilinmektedir Kanada’da Ön-Lisans eğitimi veren 203 ve Lisans eğitimi veren, 69 üniversite vardır.
 
Kanada’da üniversiteler, öğrencilerin orta öğretim sonrasında Lisans derecesi almak amacıyla gittikleri eğitim kurumlarıdır. Ön Lisans eğitimi veren üniversiteler ise orta öğretim sonrasında teknik ve mesleki alanlarda eğitim veren yada üniversiteye hazırlık dersleri gösterilen ancak Lisans programları bulunmayan okullardır.
 
Kanada eğitiminiz için ideal bir ülkedir. Kanada’daki üniversite ve kolejler yüksek standartları ve kaliteleriyle ünlüdür. Mühendislik, İşletme, Telekomünikasyon, Tıp ve Ziraat en çok ilgi gören ve kalitesi dünyaca tanınmış bölümlerin başında geliyor. Ayrıca kullanılan son teknoloji sayesinde öğrenciler bilgiye daha rahat ulaşabiliyor. kampüs dahilindeki sportif aktivitelerinin çeşitliliği ise yüksek kalitenin bir diğer göstergesi.
 
Kanada’da eğitim yıllık lisans eğitimi 7.000 USD - 18.000 USD arasıdır (Fiyatlara konaklama ve yemekler dahildir. Kanada’da lisans eğitimi genellikle 4 yıldır).
 
Lisans Programlarına Başvuru Evrakları:

•Lise Diploması
•Transkript
•TOEFL Yabancı Dil yeterlilik belgesi
•Foundation
•Akademik referans (2 tane)
•Niyet Mektubu
•Fotoğraf

Yükseklisans Programlarına Başvuru Evrakları:
•Lisans Diploması
•Transkript
•TOEFL Yabancı Dil yeterlilik belgesi
•Akademik referans (2 tane)
•Niyet Mektubu
•Fotoğraf
•CV

akreditasyonlarımız
Horizon

Üniversite Rehberi

SOSYAL BAĞLANTILARIMIZ

Bizi sosyal medyada takip edin

Tüm Hakkı Saklıdır  © 2018 | Bir Horizon Eğitim Grubu kuruluşudur.