DETAYLI ARAMA

Aramaİstediğiniz yurtdışı eğitim programına kolayca ulaşın.

LİSANS

Anglia Ruskin University


Anglia Ruskin University

1858’de İngiliz Kraliçesi Viktoria döneminde sanat tarihçisi ve edebiyatçısı olarak ün yapan John Ruskin tarafından Cambridge Güzel Sanatlar Okulu olarak kurulmuş, 1992’de üniversite ünvanını alarak Anglia Politeknik Üniversitesi olmuş ve son olarak  2000’de Anglia Ruskin Üniversitesi adını almıştır. İngiltere’nin sayılı devlet üniversitelerinden biri olan Anglia Ruskin Üniversitesi, İngiltere’nin en çok tercih eden okulları arasındadır ve 20.000’den fazla öğrencisine eğitim vermektedir.

Kampüsler

Üniversitenin Cambridge’de ve Chelmsford’da olmak üzere iki kampüsü bulunmaktadır.
Cambridge Kampüsü –  Öğrencilerin yoğunlukta olduğu Cambridge şehri, tarihi ve doğal düzelliği, birçok galeri ve müzeleri ile öğrencilerin ve turistlerin ilgi odağıdır.Yıl boyunca Film Festivali ve Folk Festivali düzenlenmekte,  canlı gece hayatı ve restoranlarıyla da öğrenciler sosyalleşme imkanı bulmaktadırlar.

Bu kapüste tiyatro salonları, kütüphane, bilgisayarlı çalışma salonu, kitap dükkanı,  spor salonu, öğrenci servisi, Students’ Union( Öğrenci Birliği), kreş,  sağlık servisi, yemek servisi, göz kliniği, prova odaları, laboratuvarlar, televizyon stüdyoları, hukuk öğrencileri için mahkeme salonları, kayıt stüdyoları bulunmaktadır.

Fulbourn Sağlık ve Sosyal Bakım Okulu da bu kampüsün içinde yer almaktadır.Ayrıca Addenbrooke's Hastanesi de bu kampüste bulunmaktadır.

Chelmsford Kampüsü –  Rivermead olarak da bilinen kampüs şehir merkezine 10 dakikalık yürüme mesafesinde bulunmaktadır.Yenilenmiş modern binalarda öğrencilerin tüm ihtiyaçlarına cevap verilmektedir.Kampüsün içinde öğrencilere sunulan evler , spor salonu, kütüphane, eğitim merkezi, kahve dükkanları, kitap dükkanı, öğrenci kulüpleri, hukuk öğrencileri için mahkeme salonları, tıp laboratuvarları, sinema yönetimi odası, ebelik ünitesi odası ve ruh sağlığı çalışma odası bulunmaktadır.



Fakülteler ve Programlar

Lisans programları ve Yüksek Lisans programları için http://www.anglia.ac.uk/ruskin/en/home/prospectus/prospsearch.html  tıklayınız. 

Seyahat ve Ulaşım


Cambridge kampüsü, şehir içi otobüslerin duraklarına 15 dakikalık yürüme mesafesinde bulunmaktadır. Şehirlerarası otobüs duraklarına ise 5 dakikalık mesafede bulunmaktadır.
Tren istasyonuna ise 20 dakikalık yürüme mesafesindedir. Cambridge ile Londra, Ipswich, Peterborough, King's Lynn ve Birmingham arasında sıkça tren seferleri bulunmaktadır.
Chelmsford kampüsü,  otobüs duraklarına 15 dakikalık yürüme mesafesindedir.Hem şehir içi hem de şehirlerarası otobüsler bu duraktan kalkmaktadır.
Chelmsford kampüsü tren istasyonuna ise 10 dakikalık yürüme mesafesindedir. Saatte 6’dan fazla sefer bulunan Londra’ya tren yolculuğu da 35 dakika sürmektedir.

Konaklama

Cambridge’de hem kampüsün içinde hem de dışında yurtlar bulunduğu gibi, isteyen öğrenciler içi okulun anlaşmalı olduğu evler de öğrencilere sunulmaktadır.Ayrıca öğrencilerin tercihlerine göre, anlaşmalı yurtlar da sunulmaktadır.
Chelmsford’da kampüsün içinde öğrenci evleri bulunmaktadır.Çoğu odanın en-suite olduğu bu evlerde, öğrencilerin isteklerine göre düzenlemeler yapılabilmektedir.
Sağlık Fakültesi’nden ders alan öğrenciler için, hastaneye yakın konumda bulunan sitelerde konaklama imkanı bulunmaktadır.Ayrıca dersi Peterborough’da olan öğrenciler için de Taverners yurdunda veya hastaneye yakın olan sitelerde konaklama organize edilmektedir.

Ücretler ve Ödemeler

Lisans programları £9,800 ile £12,250 arasında değişmektedir.
Yüksek lisans program fiyatları £5.500 ile £12.900 arasında değişmektedir.
Lisans ve Yüksek lisans öğrencileri için £2,000 ile £3,000 arasında depozito istenmektedir .Okul kabulunün onayı için depozitonun yatırılmış olması gerekmektedir. Vizenin çıkmaması durumunda depozito geri ödenmektedir.
Ödemeyi  okul başlamadan tamamen veya okulun belirlediği ödeme periyodları içinde ödeyebilirsiniz. Yabancı öğrenciler için okulun 1 yıllık ücreti Ağustos’ta ödendiğinde £550, Eylül’de ödendiğinde £300 indirim uygulanmaktadır.

Burslar

  • Başarılı ve İngilizce seviyesi yeterli olan öğrenciler için £500- £1000 arasında burs verilmektedir.
  • Anglia Ruskin Üniversitesi’nde lisans programını tamamlayıp, yüksek lisans programına kayıt olan öğrencilere okul ücreti üzerinden £1,000 indirim uygulanmaktadır.
  • Anlaşmalı enstitülerden Anglia Ruskin Üniversitesi’ne geçiş yapan öğrenciler için program fiyatı üzerinde £1,000 indirim uygulanmaktadır.
  • Spor dallarında başarı gösteren öğrencilere £500- £1000 arasında burs verilmektedir.
Web: http://www.anglia.ac.uk/ruskin/en/home.html

akreditasyonlarımız
Horizon

Üniversite Rehberi

SOSYAL BAĞLANTILARIMIZ

Bizi sosyal medyada takip edin