DETAYLI ARAMA

Aramaİstediğiniz yurtdışı eğitim programına kolayca ulaşın.

LİSANS

Greenwich University


Greenwich University

Hakkında

Greenwich Üniversitesi Birleşik Krallık'ta, Londra'nın Greenwich bölgesinde bulunan bir devlet üniversitedir. Bundan 121 yıl önce Woolwich Politeknik olarak kurulmuş, 1970’de Thames Politeknik olup, 1992 yılında Greenwich Üniversitesi adını almıştır. Bünyesinde 140’ tan fazla ülkeden gelen yaklaşık 28,000 öğrenci eğitim almaktadır. Verdiği yüksek kalite eğitimin sonucunda, Sunday Times üniversite rehberinde Londra’daki üniversiteler arasında öğrenci tatmini açısından birinci sırada yer almıştır.

Kampüsler

Üniversite, The Avery Hill Kampüsü, The Greenwich Kampüsü ve The Medway Kampüsü olmak üzere 3 ana kampüsten oluşmaktadır.

The Avery Hill Kampüsü -  Londra’nın güneydoğusunda yer alan Eltham’daki 86 dönümlük Avery Hill Parkı’nda yer almaktadır.Kraliçe Victoria zamanında yapılmış Mansion ve Southwood siteleri de kampüsün içindedir.80 yılı aşkın süredir eğitim veren kampüste, tiyatro salonu, bilgisayar laboratuvarları, kitap dükkanı, klinik çalışmalara elverişli laboratuvarlar, sağlık ve sosyal bakım ünitesi,  spor merkezi, yurtlar ve cafeler bulunmaktadır.
Kampüsün hemen dışında ise publar, cafeler, restoranlar, sinemalar, bowling salonları ve spor merkezleri ile canlı bir eğlence hayatı bulunmaktadır.Ayrıca Avrupa’nın en büyük alışveriş merkezlerinden Bluewater da kampüse kısa bir otobüs yolculuğu uzaklığındadır.

The Greenwich Kampüsü - Thames nehri kıyısında yer alan eşsiz bir kampüstür. Üniversitenin en büyük kampüsü olan The Greenwich Kampüsü, 17.yy sonlarında Sir Christopher Wren tarafından tasarlanan yapıda eğitim vermektedir.Kampüste, kitaplardan ve gazetelerden oluşan zengin bir kütüphane, dil laboratuvarı, 200 bilgisayarlı lavoratuvar, kitap dükkanı ve televizyon stüdyosu bulunmaktadır. Stephen Lawrence Galerisi de sanatsal çalışmalarının sergilenmesi için kampüste yer almaktadır.Students’ Union da bu kampüste yer almaktadır.
Kampüse sadece yürüme mesafesinde bir çok komedi ve gösteri kulüpleri, cafeler, restoranlar, mağazalar bulunmaktadır. Ayrıca Doğu ile Batı’nın ayrıldığı, boylam derecesinin 0 olduğu Greenwich Meridian çizgisi öğrencilerin ve turistlerin ziyaret ettikleri yerler arasındadır.
 
The Medway Kampüsü -  1903 yılından beri  kırmızı tuğlalardan yapılmış ve sarmaşık kaplı görüntüsüyle hala görkemini korumaktadır. Ayrıca kampüse 1996 yılından beri yaklaşık £ 50 milyon yatırım yapılmış, yeni laboratuvarlar ve araştırma tesisleri açılmıştır.Modern atölyelerde tasarım öğrencilerine özel stüdyolar, tıp öğrencilerine özel dispanser çalışma alanları oluşturulmuştur. Spor ve Egzersiz Bilimi öğrencileri için ise son teknoloji 3D  hareket ve güç analiz makinaları bulunmaktadır. 



Kampüs, öğrencilerin okul dışında da güzel vakit geçirebilecekleri bir konumdadır. Kampüsün dışında birçok eğlence mekanı, cafeler restoranlar bulunmaktadır.Ayrıca 2006’da açılan ve ünlü İngiliz yazar Charles Dickens’ın adı verilen eğlence ve sanat merkezi, kampüse çok yakın mesafede bulunmaktadır.

Fakülteler ve Programlar

 Accounting and Finance  Agriculture and Sustainability
 Animal Management  Architecture and Construction
 Art and Design  Business - General
 Business - International  Business - Management and Logistics
 Chemistry  Computing - General
 Computing - Information Technology  Computing - Internet
 Continuing Professional Development  Criminology
 Drama and Performing Arts  Economics
 Education - General  Education - Lifelong Learning
 Education - Primary  Engineering - Civil
 Engineering - Computing and Communications  Engineering - Electrical and Electronic
 Engineering - General  Engineering - Mechanical
 English  Environmental Science
 Events Management  Film and Television
 Geography  Health - General
 Health - Nursing and Midwifery  Health - Social Care
 Health and Safety  History
 Horticulture  Landscape and Gardens
 Language and Culture  Law
 Marketing  Mathematics and Statistics
 Media  Multimedia
 Nutrition  Pharmacy
 Politics  Psychology and Counselling
 Public Relations  Science - Biomedical
 Science - Biosciences  Science - General
 Science - Pharmaceutical  Sociology
 Sports - General  Sports - Science
 Tourism  Youth and Community


Lisans Programları için http://www2.gre.ac.uk/study/courses/ug tıklayınız.
Lisans Üstü Programları için http://www2.gre.ac.uk/study/courses/pg2 tıklayınız.

Seyahat ve Ulaşım

Üniversitenin  kampüsleri trenle otobüsle ve arabayla ulaşıma uygun konumlardadır. İngiltere’nin merkezi havaalanlarına, tren garlarına ve feribotlarına ulaşım kolayca sağlanabilmektedir.
Avery Hill, Greenwich ve Medway Kampüsleri arasında hizmet veren bir otobüs servisi vardır. 
Londra’ya ulaşım ise otobüs, tren, metro ve Docklands Light Railway (DLR) kullanarak yapılabilmektedir. 
Avery Hill Kampüsü’ne en kolay ulaşm tren ile yapılmaktadır. Greenwich ve Medway Kampüslerine  ulaşım için otobüsü tercih edebilirsiniz. 

Konaklama

Üniversite, ana kampüslerin içinde veya yakınında bulunan yaklaşık 2.300 kişi kapasiteli öğrenci yurtları ile öğrencilere konaklama sağlamaktadır. 
Öğrencilere kendi yemeklerini kendileri hazırlama imkanı sunulan çoğu odada özel yataklar ve çalışma masalarının yanında isteğe bağlı olarak paylaşımlı ya da kişiye özel banyolar vardır.

Ücretler

Lisans programları £9,000 ile £11,000 arasında değişmektedir.

Lisansüstü programları £ 10.650 ile £ 12.950 arasında eğitim ücreti almaktadır.

Yıllık ücretin tamamı eylülün sonuna kadar yatırıldığında o yılın ücreti üzerinden %5 indirim yapılmaktadır.Konaklama ücretinde indirim uygulanmamaktadır. Burs veya ödülün verilmesi halinde, okulun son fiyatı üzerinden %5lik indirim uygulanabilmektedir. Lisans programından mezun olmuş ve devlet destekli olmayan programlardan birinde Yüksek Lisansa kayıt olan öğrenciler için ise %10 indirim yapılmaktadır.

Burslar
  • Ulusal Burs – En az bir akademik yıl için kayıt yaptıran Türk öğrencilere £1000 burs verilmektedir.
Web:  http://www2.gre.ac.uk/

akreditasyonlarımız
Horizon

Üniversite Rehberi

SOSYAL BAĞLANTILARIMIZ

Bizi sosyal medyada takip edin