DETAYLI ARAMA

Aramaİstediğiniz yurtdışı eğitim programına kolayca ulaşın.

LİSANS

The Liverpool Institute for Performing Arts


The Liverpool Institute for Performing Arts

The Liverpool Institute for Performing Arts Hakkında

Liverpool Sahne Sanatları Enstitüsü, sanat eğitimini daha yüksek kalitede bir eğitimle sanat eğitimine yeni bir yaklaşım oluşturmak amacıyla 1996 yılında açılmıştır. Sir Paul McCartney ve Mark Featherstone tarafından ortaklaşa kurulmuş olan The Liverpool Institute for Performing Arts; multi-milyon sterlin ile renovasyonu sağlanarak yıllar içerisinde sanat adına başarısından bahsedilen bir yüksek öğretim kurumu olmuştur. Günümüzde LIPA Sahnet Sanatları, tanınan ve bir çok eski kurumun yanında yerini edinmiş İngiltere’nin yüksek öğrenim hükmünün tanınmış bir parçası olmaktadır. LIPA, performans ve olası performans icra edecekler için gerekli olan temel beceriler ile genel becerileri benzersiz bir şekilde harmanlayarak Sahne Sanatları eğitiminde gün geçtikçe bir marka haline gelmektedir.

LIPA, Oyunculuk, Tiyatro Topluluğu, Dans, Müzik Tiyatrosu ve Eğlence Yönetimi, Müzik, Ses Teknolojisi, Tiyatro ve Performans Tasarım, Tiyatro ve Performans Teknolojisi lisans kursları sunmaktadır. Ayrıca, tam zamanlı Ticari Dans, Popüler Müzik ve Ses Teknolojileri bölümleri için hazırlık yılı da sunmaktadır. LIPA; gelecek için çalışma disiplini yerleştirecek öğrenciler yetiştirmektedir, bunun için müfredat sürekli olarak revize edilmektedir. Dört yıllık en son veriler incelendiğinde ise; LIPA mezunlarının %87si üç yıl sonra sahne sanatlarında çalışmaya başlamıştır.

 


Tarihçe

Mark Featherstone ve Sir Paul McCartney’in 1995/6 yıllarında kurdukları The Liverpool Institute for Performing Arts bir tesadüfler dizisi ile başlamıştır. Mark Featherstone’un ilk kitabı olan “Optimistic, Ever Then”de The BRIT School ve LIPA’dan bahsedilmiştir. Paul McCartney’in dediği gibi: 

“Bir gece geç bir saatte, 1825’de kurulmuş olan eski okulum olan The Liverpool İnstitute’a giderken buldum kendimi. Binayı harap haldeydi, ama yine de yıllarımın geçtiği yerde olmak ilgimi çekmişti. Kameramanla birlikte öğretmenler ve öğrencilerle ilgili çekim yapmaya başladım, (bir tanesi de George Harrison’dı.) ve bu büyüleyici binada ayriyetten gerçekleşmiş etkinlikleri öğrendim. Bu filmi yapmam binayı kurtarmak ve yenilemek adına bana ilham verdi.”

George Martin, Mark Featherstone’un yaklaşımının destekçisi Paul McCartney ile tanışınca, bu iki adam projeye farklı ama simbiyotik yorumlarını eklemiştir: Paul ve Mark sanat eğitimini gerçekleştirmek için yeni bir yaklaşıma öncülük etmek istiyorlardı. Bu binayı baştan yaratma süreci; planlama, fon yaratma ve binanın renovasyonuyla tam yedi zor yıl sürmüştür. Paul McCartney’in bu zorlu süreç sonrasında belirttiği gibi “Kolay olsaydı, herkes yapardı” söylemiyle bina resmi açılışını Her Majestileri Kraliçe tarafından 7 Haziran 1996’da gerçekleştirmiştir.


Bölümler

Oyunculuk

Tam zamanlı, üç yıl sunulan Oyunculuk bölümünde Nickolas Grace, Jamile Lloyd, Joe McGann öğretim üyeliği yapmaktadır. Giriş şartlarında ise; beş IGCSE minimum C veya dengi dersler, bunların içerisinde Matematik ve İngilizce zorunlu alınmalıdır. Program ücreti £15,200 olmaktadır.

Uygulamalı Tiyatro

Tam zamanlı, üç yıl sunulan Uygulamalı Tiyatro bölümüne giriş şartları şu şekildedir: beş IGCSE minimum C veya dengi dersler, içerisinde Matematik ve İngilizce zorunlu alınmalıdır. Program ücreti £15,200 olmaktadır.

Dans

Tam zamanlı, üç yıl sunulan Dans bölümünde Lea Anderson, Andy Instone, Wayne McGregor ve Wayne Sleep öğretim üyeliği yapmaktadır. Giriş şartları ise, beş IGCSE minimum C veya dengi dersler, Matematik ve İngilizce alımı zorunludur. Program ücreti £15,200 olmaktadır.

Müzik

Tam zamanlı, üç veya dört yıl sunulan Müzik bölümünde Benny Gallagher, Steve Levy, Andy McCluskey ve Mike Walsh öğretim üyeliği yapmaktadır. Giriş şartlarında ise; beş IGCSE minimum C veya dengi dersler, Matematik ve İngilizce alımı zorunludur. Program ücreti £15,200 olmaktadır.

Müzik, Tiyatro ve Eğlence Yönetimi

Tam zamanlı, üç yıl sunulan Müzik, Tiyatro ve Eğlence Yönetimi bölümünde John Causebrook, Janice Long, Jon Webster öğretim üyeliği yapmaktadır. Giriş şartları için; beş IGCSE minimum C veya dengi dersler, Matematik ve İngilizce alımı zorunludur. Program ücreti ise £15,200 olmaktadır.

Ses Teknolojileri

Tam zamanlı, üç yıl sunulan ses teknolojileri bölümünde Phil Harding ve Nick Lidster öğretim üyeliği yapmaktadır. Giriş şartlarında, beş IGCSE minimum C veya dengi dersler içerisinde Matematik, İngilizce, Fizik/Fen çift ödülü gerekmektedir. Program ücreti £15,200 olmaktadır.

Tiyatro ve Performans Tasarımı

Tam zamanlı, üç yıl sunulan Tiyatro ve Performans Tasarımı bölümünde Christopher Oram, Kevin Pollard öğretim üyeliği yapmaktadır. Giriş şartlarında beş IGCSE minimum C veya dengi dersler içerisinde Matematik ve İngilizce alımı zorunludur. Program ücreti £15,200 olmaktadır.

Tiyatro ve Performans Teknolojileri

Tam zamanlı, üç yıl sunulan Performans Teknolojileri bölümünde Andy Hayles ve Jack Thompson öğretim üyeliği yapmaktadır. Kabul şartlarında beş IGCSE minimum C veya dengi dersler içerisinde Matematik, İngilizce zorunlu alınmalıdır. Program ücreti £15,200 olmaktadır.

Konaklama

LIPA, kendi bünyesinde öğrenci yurtdu barınmamaktadır, fakat iyi standartlar ve varyasyonlarda beş ila on beş dakika yürüme mesafesinde bulunan anlaşmalı olduğu yurtlarla çalışmaktadır. Öğrenci kabulü iletildikten sonra, yurtlarla ilgili detay bilgilendirme öğrencilere iletilmektedir. Yurt konaklama fiyatları haftalık 75 GBP ile 130 GBP arasında değişmektedir. Anlaşmalı olduğu yurtlar şu şekilde sıralanabilinir:

Agnes Jones House – Okula beş dakika uzaklıkta bulunan yurtta her katta 3 ila 8 oda yer almaktadır. Bütün odalar haftalık 78 ile 100 GBP arasında değişmektedir, yer ayırtmak için 200 GBP depozito ücreti bulunmaktadır.

Rooms 4 U – Yeni teknolojiyle renove dilmiş Rooms 4 U öğrenci yurdu 4 katlı olup, odalar içerisinde özel banyo bulundurmaktadır. Her katta dinlenme alan ve mutfak bölümleri vardır. Depozito ücreti bulunmayan yurt beş ile on dakika yürüyüş mesafesindedir. Haftalık ücreti ise 100 GBP ile 130 GBP arasında değişmektedir.

Sanctuary Students - Okula beş dakika yürüyüş mesafesinde bulunmaktadır. Tüm faturalar haftalık ücretin içerisinde olmaktadır. Haftalık ücreti 97 GBP olup, depozito ücreti istenmemektedir.

APB Student Accommodation – 17 geniş odası bulunan öğrenci yurdunda 14 odanın içerisinde özel banyo bulunmaktadır, okula ise beş dakika yürüyüş mesafesindedir. Oda fiyatları odaların büyüklüğüne göre değişiklik göstermektedir, detaylı bilgi için yurt yetkilisiyle iletişime geçilmelidir.

Unite Housing –

*Cambridge Court - Okula beş dakika yürüyüş mesafesinde bulunan öğrenci evi haftalık 123 GBP olup, geri ödemeli 250 GBP depozito ücreti bulunmaktadır. 

*Lennon Studios - Okula beş dakika yürüyüş mesafesinde bulunan öğrenci evi haftalık 113 GBP olup, geri ödemeli 250 GBP depozito ücreti bulunmaktadır. 

 

akreditasyonlarımız
Horizon

Üniversite Rehberi

SOSYAL BAĞLANTILARIMIZ

Bizi sosyal medyada takip edin