DETAYLI ARAMA

Aramaİstediğiniz yurtdışı eğitim programına kolayca ulaşın.

İngiltere, Amerika ve Diğer Ülkelerin Dil Okulları

Brezilya

Dünyanın en geniş nehri Amazon, en uzun ikinci nehri Parana, en geniş şelalesi Iguassu Brezilya’ya aitken, Bayrağında sarı, topraklarının en büyük kaynağı altını, mavi denizini ve yeşil uçsuz bucaksız ormanlarını temsil eder. 1500 yılında Portekizli denizci Pedro Alvares Cabral tarafından keşfedilen Brezilya, önce bir Portekiz kolonisi iken 1822 yılında bağımsızlık ilanından sonra Brezilya İmparatorluğu ve 1889 yılında da başkanlık sistemiyle yönetilen Brezilya Federe Cumhuriyeti şekline dönüştü. Beş kez dünya şampiyonu olduğu futbolun yanı sıra voleybol, basketbol, tenis, yüzme, plaj voleybolu, sörf, otomobil yarışları ve yelkencilik Brezilya halkının kendini adadığı ve dünya çapında başarılar elde ettiği alanlardır. 500 yıllık geçmişinde tüm ırkların karışması nedeniyle Brezilya halkı dünyanın başka hiç bir ülkesinde rastlanmayan bir çeşitlilik ve renkliliğe sahiptir.

Portekizli, Fransız ve Hollandalı kolonicilerin eşleriyle gelmemesi ve yerli halk ile karışmasıyla başlayan ırk ve kültür çeşitliliği, önce Afrika’dan getirilen köleler sonra 20nci yüzyılda gelen Alman, İtalyan, Polonyalı, Japon ve Arap göçmenlerin de bu karışıma yeni öğeler katmasıyla bu günkü haline gelmiştir.Bu ilginç karışım, kolonileştirilmiş diğer ülkelerde olduğunun tersine Avrupa kökenli olmayanlara karşı ırkçılığın çok daha az olması nedeniyle yalnız ten rengi düzeyinde kalmayıp günlük adetler, yemekler, müzik, danslar, el sanatları ve hatta çeşitli dinler gibi nice kültürel değerlerin hem korunmasını hem de birbirleriyle iç içe girmesini sağlamıştır.

Tabii böylesine hoşgörülü, rahat ve her türlü önyargıdan uzak bir halkın keyifli ve eğlenceyi sever olmaması mümkün değildir. Ülke ikliminin çoğunlukla tropik olmasına rağmen %8 oranında ekvatoryel ve subtropikal kuşaktadır.Rio de Janeiro’da yaz aylarında hava sıcaklığının 40ºC’ye kadar ulaştığı görülürken aslında yıllık ortalama hava sıcaklığı kuzey bölgesinde 28ºC, güneyde ise 20ºC . Ülkenin her yerine otobüs seferleri bulunsa da yol şartlarının kötü olması ve seyahatlerin uzun sürmesi büyük bir dezavantajdır. Brezilya’da tren ve gemi seferleri yük taşımacılığı dışında kullanılmamaktadır ancak Amazonlarda tekne ile turları düzenlenmektedir.Sonuç olarak, Brezilya çok büyük bir ülke olduğundan şehirlerarası seyahatlerin uçak ile yapılması büyük zaman tasarrufu sağlayacaktır.

Brezilya Dil Okulları Fiyat Listesi

Şehir Listesi

Portekiz

Portekiz Avrupa’nın güneybatı ucundaki İber Yarımadası’nda yer alan ve etrafı İspanya ve Atlas Okyanusu ile çevrili bir ülkedir. Kuzey Atlantik’teki Azorlar ve Madeira Adalar grubu Portekiz’e dahildir. Tagus Nehri ülkeyi birbirinden farklı iki bölgeye ayırır.

Portekiz’in kuzeyinde ılıman güneyinde ise sıcak bir iklim hüküm sürer. Kış boyunca batıdan yağmur getiren soğuk rüzgarlar eser. Fakat yaz yaklaşınca güneyden sıcak kuru hava dalgası gelir ve pek az yağmur yağar. Bugünkü ülke nüfusunu meydana getiren insanlar, değişik zamanlarda İber Yarımadasına gelen insanların karışımından meydana gelmiştir. Bunlar Keltler, Fenikeliler, Kartacalılar, Romalılar, Yahûdiler, Germen kabileleri, Araplar ve Berberilerdir.

Portekiz batı medeniyetinin en erken edebiyatlarından birini oluşturur. 1350 yılında kadar Portekizli ve Galiçyalı gezgin ozanlar tüm İber Yarımadası’nda edebi etkilerini yaymıştır. Portekiz Müziği,  çeşitli tarzları barındırır. En tanınanı genellikle Portekiz gitarı ile anılan ve saudade yani özlem ve hasret duyma duygusuyla özdeşleşen, melankolik şehir müziği ‘’Fado’’ dur. Portekiz mutfağı; pirinç, patates, ekmek, et, deniz ürünleri, et, balıkkullanılan çeşitli tariflerden oluşmaktadır. Eski ve ağır tariflere dayanan pasta ve hamur işleri oldukça yaygındır. Portekiz şarapları Roma’lılar zamanında beri ihraç edilmektedir. Öyle ki Romalılar ülkeyi şarap ve eğlence tanrısı Baküs ile özdeş tutmaktaydılar.

Futbol Portekiz’de en popüler spor dalıdır. Bunun dışında basketbol, yüzme , atletizm, tenis, jimnastik, futsal, paten hokeyi, hentbol, voleybol ve rugby de ülkedeki diğer popüler spor dallarıdır. En önemli yarışı “Volta a Portugal (Portekiz Bisiklet Turu) ile bisiklet sporu ve atletizm en popüler sporlar arasındadır. Paten hokeyinde Portekiz, 15 Dünya ve 20 Avrupa şampiyonluğuyla dünyanın en çok kupa kazanan ülkesidir. Rugby’de de birçok kupa kazanan Portekiz Temmuz 2006 itibariyle 5 Avrupa şampiyonası kazanmıştır. Güneşli Algarve bölgesinde yapılan "Algarve Open" golf turnuvası da önemli spor etkinliklerindendir. Ayrıca Ülkede "Jogo do Pau" (Portekiz Sopa Dövüşü) diye bilinen eski bir dövüş sanatı vardır. Kendini koruma amacıyla yapılan bu spor, genellikle genç kadınlar için çıkan anlaşmazlıkları çözmek isteyen delikanlıların yaptıkları düellolarda kullanılmıştır.

Portekiz’de özellikle yaz mevsiminde festivaller önemli yer tutmaktadır. Birçok şehir  ve kasabanın kendi festivali bulunmaktadır. Özellikle Haziran ayında festivaller Santos Populares (popüler azizler) diye bilinen üç azize, Aziz Anthony, Vaftizci Yuhanna ve Aziz Peter'e adanır ve tüm Portekiz’de yapılır. Festivallerin ortak özellikleri şarap, água-pé (bir çeşit sulandırılmış şarap), geleneksel ekmek ve sardalya, düğünler, geleneksel sokak dansları, ateş, havai fişekler ve kutlamalardır.

Portekiz Dil Okulları Fiyat Listesi

Şehir Listesi

akreditasyonlarımız
Horizon

Üniversite Rehberi

SOSYAL BAĞLANTILARIMIZ

Bizi sosyal medyada takip edin

Tüm Hakkı Saklıdır  © 2018 | Bir Horizon Eğitim Grubu kuruluşudur.