DETAYLI ARAMA

Aramaİstediğiniz yurtdışı eğitim programına kolayca ulaşın.

St. Petersburg

Rusya, 7 federal eyaletten oluşmaktadır. Finlandiya Körfezi’nin doğusunda Neva Nehri üzerinde bulunan Saint Petersburg, Rusya’nın kuzeybatı eyaletinde bir kenttir. Uluslararası ve ulusal demiryolları ağına sahip St. Petersburg, ülkenin en önemli ulaşım merkezidir. Sahip olduğu Nehir limanlarının yanısıra St. Petersburg, Baltık Denizi’ndeki en önemli liman kentlerinden biridir. 1917 Rus Devrimi’ne kadar 200 yıl boyunca ülkeye başkentlik yapmıştır. Ülkenin ikinci en büyük kenti ve Avrupa’ya açılan penceresidir. Kent merkezi, UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer almaktadır. Kentin mimari yapısı, St Petersburg’a ihtişamlı bir görüntü verir. Uzun bulvarlar, saraylar, geniş alanlar, dekoratif heykeller ve demir parmaklıklar, halk anıtları, parklar ve bahçeler, kentin görsel imajında en büyük paya sahiptir. Neva Nehri’ndeki köprüler, kanallar ve bentler, St Petersburg’u diğer dünya kentlerinden ayrı kılar. 

Bütün bu yönleriyle St Petersburg, Kuzey’in Viyana’sı olarak adlandırılır. Kent merkezinde yer alan Rus Müzesi, Rus kültürü ve sanatını yansıtır. St. Petersburg zengin bir kültüre sahiptir. Tiyatrolar, konser salonları, galeriler ve edebi eserler kent kültürünün temel bileşenleridir. Petersburg, Dostoyevsky’nin romanlarında ve Pushkin’in şiirlerinde bahsi geçen bir kenttir. Dostoyevsky, St Petersburg için, “Dünyanın en sakin kenti” der.Kışın, tiyatro ve film festivalleri kenti olan St. Petersburg, yazın eğlence mekânlarıyla bambaşka bir atmosfere sahip olur.

Uluslararası Caz Festivali kentte düzenlenen en önemli festivallerdendir. Futbol, dinlenme, kayak, sandal sefası ve yüzme de kentin başlıca eğlence aktiviteleri arasında yerini almıştır. Geleneksel Rus mutfağı, kent mutfağının en önemli parçasıdır. Son yıllarda gerçekleşen ekonomik reformla birlikte kent mutfağı, kendini dünya mutfağıyla entegre hale getirmeye başlamıştır. Kafkas, vejetaryan, Japon, Çin, İtalyan ve Avrupa mutfaklarından lezzetler kent mutfağının uluslararası yönünün en önemli unsurlarıdır. Pizza ve fast food’un, kentin yeme kültürü üzerindeki etkisi giderek artmaya başlamıştır. Votka Rusların en popüler içeceğidir. Rusya aynı zamanda önde gelen şarap üreticilerinden biridir. Bunun doğal bir sonucu olarak şarap kent sakinlerinin başlıca tercihleri arasında yerini alır.

St. Petersburg Dil Okulları Fiyat Listesi

akreditasyonlarımız
Horizon

Üniversite Rehberi

SOSYAL BAĞLANTILARIMIZ

Bizi sosyal medyada takip edin

Tüm Hakkı Saklıdır  © 2018 | Bir Horizon Eğitim Grubu kuruluşudur.