DETAYLI ARAMA

Aramaİstediğiniz yurtdışı eğitim programına kolayca ulaşın.

HABERLER


EDİTÖRDEN > Mesleki Sertifika ve Diploma Programlarına Katılın İş yaşamında Aktifliğinizi Artırın! 20.Haziran.2007

Arkadaşıma gönder

Beğen / Favorilere Ekle

Son yıllarda oldukça popüler olan Mesleki Sertifika ve Diploma Programları Türkiye'de de çok fazla ilgi görmeye başladı. Özellikle hukuk, pazarlama, reklam, halkla ilişkiler, işletme, turizm, finans gibi konularda kısa ve uzun dönem sertifika programları öğrencilerin, yeni mezunların veya kariyer sahibi kişilerin ilgisini çekiyor. 

Mesleki Sertifika ve Diploma Programları, iş hayatında aktif olarak kullanılabilecek yeni bilgi ve beceriler kazandırarak, kişilerin kendilerine olan güvenini geliştirmelerine büyük katkı sağlıyor. Sertifika Programları özellikle çok fazla zamanı olmayan, kısa bir dönem içerisinde programın önemli noktalarını kavramak isteyen ve özellikle kariyer basamaklarını hızla tırmanıp rakiplerinden bir adım önde olabilmek isteyenler için oldukça uygun. Bu programlar 12 hafta-2 yıl arasında değişiyor ve bu süreyi kişi kendine göre ayarlayabiliyor.

İş Hayatına Hızlı Geçiş İçin İdeal 

Sertifika ve Diploma programlarının müfredatı mesleki becerilere ağırlık verilerek tasarlanıyor, lisans/yükseklisans programlarına göre daha az akademik olan bu programlar iş hayatına hızlı geçiş yapmak isteyen kişiler için de ideal olarak kabul ediliyor. 

Mesleki Sertifika/Diploma programları bazı üniversite ve Mesleki Eğitim Kolejleri tarafından veriliyor. Mesleki eğitim seviyesinde verilen sertifikalar, meslek edindirme ve profesyonel diplomalara yönelik oluyor. Mesleki Eğitim kurumları, iş hayatı ile kuvvetli bağ ve ilişkiler geliştirerek sunulan eğitimin iş dünyasına uygunluğunu temin ediyor. Bu anlayış, öğrencilerin gelecekteki kariyer imkânlarını iyileştiriyor. Eğitim oldukça esnek bir yapıya sahip aynı zamanda da öğrencilere mesleki eğitim alanında farklı derslerden oluşan bir program yapmalarını ve hatta üniversiteye yönlenmelerine de olanak sağlıyor. Böylece, öğrenciler hem akademik ve pratik bilgi, hem de beceri edinme şansına sahip oluyorlar. 

Mesleki sertifikalara ve profesyonel diplomalara ağırlık verilse de, birçok mesleki eğitim kurumu üniversitelerle yakın temas içinde. Öğrenciler mesleki eğitim kurumlarında öğrenimlerini sürdürüp üniversite diplomalarının bir kısmını ya da tamamını elde edebiliyorlar. Mesleki Eğitim kurumları tarafından sunulan eğitimin kalitesi, üniversiteler tarafından onaylanıp, kabul görüyor. 

Mesleki Eğitim diplomaları/sertifikaları ilgili ülke eğitim bakanlıkları tarafından kontrol edilen uluslararası kabul görmüş kurumlar tarafından da onaylanıyor. 

Esnek ve Bağımsız Öğrenme Olanakları


Meseleki Eğitimin kişisel ilişkilere önem veren, danışman öğretmenler tarafından sürekli destek sağlayan ve bunun yanında öğrencilere esnek ve bağımsız öğrenme olanakları da sunan kendine özgü bir yapısı var. Öğrencilerden faal olmaları, çeşitli projelerde grup halinde çalışmaları, yeteneklerini sergilemeleri ve diğer öğrenci ve öğretmenlerden oluşan gruplara sunum yapmaları bekleniyor. Üniversitelere kıyasla, öğretim üyeleri ile olan ilişkiler daha az resmi olan bu programlarda öğrenci ve öğretmen ilişkileri eşitlik üzerine kurulu vaziyette. Öğrencilere ayrı ayrı gösterilen ilgi ve daha çok ayrılan zaman yabancı öğrenciler için önem kazanıyor. Yabancı öğrenciler arasında görülen yüksek başarı oranı, yakından takip edilen eğitim programlarından ve okullardaki kültür ve entellektüel ortamdan kaynaklanıyor. Öğrenme ortamı, global pazarda gerekli olan entellektüel bilgi ve pratik becerilerin geliştirilmesine olanak sağlayacak şekilde oluşturuluyor.

Eğitimin Ardından Staj Olanakları


Öğrenciler çeşitli düzeylerde eğitim, iş, dil, bilim ve teknoloji, beşeri bilimler, sanat ve dizayn ve daha bir çok alanda meslek eğitimi alabiliyor ve isterlerse devamında 2 hafta ile 1 yıl arasında branşlarına uygun staj yapabiliyorlar. 

Birçok meslek eğitim kurumu için, öğrencilerin İngilizce seviye testi almaları gerekiyor. Seviye testinin sonuçlarına göre, öğrencilere okul başlamadan önce İngilizce dersleri almaları önerilebiliyor, okulun devamında da İngilizcelerini geliştirme olanağı buluyorlar. 

Programların fiyatları ülkelere ve okullara göre farklılık gösterebiliyor. Ancak bu programlardan herhangi birine katılmak isteyenlerin yıllık ortalama 8.000 doları (4,300 Sterlin) gözden çıkarması gerekiyor. 

Programlara kabul koşulları okuldan okula farklılık gösteriyor. Genelde her kişiye uygun bir sertifika programı bulunsa da; katılımcıların bir diploma derecesi ya da ilgili alanda iş deneyimi, İngilizce dil yeterliliği, konuya karşı büyük ilgi duymaları gibi şartlar aranabiliyor. 

Mesleki Eğitim Kolejleri çok farklı konaklama seçenekleri sunabiliyor. En yaygın olanı ev ortamında konaklama; özel kiralanmış konaklama evleri. Bazı kolejler kendilerine ait konaklama alanlarına ve imkânlarına sahip olabiliyorlar. 

Birçok kolej yeni gelen uluslararası öğrenciler için oryantasyon/uyum programları sunuyor. Kolejlerin çoğunluğu yabancı öğrenciler için bir rehber öğretmen organize ediyor ve o danışman da öğrencinin akademik gelişimini izleyerek öğrenciye kişisel yardım sağlıyor. Bu, öğrencilere karşılaştıkları zorlukları paylaşacakları bir kişinin hazır olması olanağını sağlanıyor.

Tüm dünyada en çok tercih edilen Mesleki Sertifika ve Diploma Programları;

  • Yönetim ve İş İdaresi
  • Girişimcilik
  • Pazarlama
  • Reklam & Halkla İlişkiler
  • Bankacılık & Finans
  • Seyahat & Turizm
  • Hukuk
  • Medya
  • Bilgisayar
  • Bilim & Teknik
  • İnsan Kaynakları
  • Dış Ticaret
  • Moda & Tasarım
  • Havacılık
Esen kalın..
akreditasyonlarımız

Horizon

Üniversite Rehberi

SOSYAL BAĞLANTILARIMIZ

Bizi sosyal medyada takip edin

Tüm Hakkı Saklıdır  © 2018 | Bir Horizon Eğitim Grubu kuruluşudur.